CHILI CON AUBERGINE

Chili con aubergine er, som du nok er med på, kraftigt inspireret af chili con carne. Her er kød blot skiftet ud med en aubergine, der giver retten fylde, konsistens og en blød smag. Det blev den bedste chili con aubergine, eller grøntsags chili, nogensinde.

Jeg elsker at få serveret retten med ris til, det er ikke så ofte, at jeg får ris, så jeg nyder det i fulde drag, når det sker.

Chili con aubergine - grøntsags chili

Chili con aubergine

  • 1 stor aubergine
  • 2 mellemstore løg
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 2 store tomater
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 små fed hvidløg
  • 1 dåse røde kidney bønner
  • 1 alm. rød mellemstærk chili
  • Evt. lidt grøntsagsbouillon

Smag til med sød paprika, spidskommen, salt og friskkværnet peber.

Hak løg, hvidløg og chili fint. Hak tomaterne groft. Snit peberfrugt og aubergine i tern på ca. 1×1 cm. Svits løg i 5 minutter ved lav varme. Tilsæt chili og hvidløg sammen med auberginen. Tilsæt evt. lidt mere olie, auberginen suger en del. Når auberginen er stegt med ca. 10 minutter, tilsætter du peberfrugt og tomater. Og ca. 1 dl vand (evt. med en smule bouillon). Rist den knuste spidskommen og paprika af på en tør pande. Smag retten til med det samt salt og friskkværnet peber og kog det stille op. Når retten er simret ind, så tilsætter du de drænede bønner og koger dem med i ca. 10 minutter.

Vi serverede retten med guacamole, creme fraiche, lidt chilisauce og en smule revet ost. Hurtig, lækker og djævelsk stærk ret.

Der var heldigvis en rest, så frokosten dagen efter var reddet. Chilien blev svøbt i et par lækre sølvbeder, og så var der serveret. Velbekomme.

Økologisk chili con aubergine