FRITTATA MED KARTOFFEL OG TOMAT

De dage, hvor det ikke lige er kød, man har lyst til at servere til aftensmad, men en mere let ret, der stadig er lige så tilfredsstillende som et godt stykke kød, så skal der serveres æg og kartofler. Det blev aftenen i går, hvor der blev serveret frittata med kartoffel og tomat.

opskrift økologisk frittata med kartoffel og tomat

Opskrift på Frittata

  • 250 g. skrællede eller nye kartofler
  • 6-8 cherrytomater afhængig af størrelse
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 store æg
  • 50 g. mozzarella – revet
  • 3 spsk. hytteost
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 god stor spsk. smør
  • Salt og friskkværnet peber
  • Frisk basilikum

Kog kartoflerne i saltet vand til de er næsten møre. Køl dem af og skær dem i mundrette stykker. Skær løget i halve og derefter skiver. Varm en pande op – en der kan tåle ovnvarme op til 200 grader – med olien i. Steg dine løg brune og tilføj smør, kartofler, tomater og basilikum revet groft. Steg dem ved jævn varme i 5-10 minutter  – vend det under vejs.

Pisk æg, hytteost, mozzarella, salt og friskkværnet peber sammen og hæld det jævnt ud over kartoflerne og tomaterne. Lad det få 5 minutter på panden. Bag din frittata færdig i en forvarmet ovn på ca. 180 grader i godt 20 minutter – eller til den er fast og gylden i toppen.

Så er der serveret lækker, enkel og let bondemad: frittata med kartoffel og tomat.

opsktift økologisk frittata med kartoffle og tomat

Server med salat – hvis du har en datter, som min, der ikke er meget for salat, så kan ristet rugbrød også sagtens gå til.