GAZPACHO ALA SOUL KITCHEN

Har du set filmen Soul Kitchen? Det er en tysk komedie/drama, der har sit omdrejningspunkt i en “kok”, der driver sin restaurant Soul Kitchen. Det er ikke let for ham med sin kærlighed langt væk og sindrige mennesker i dagligdagen. Nå, men grunden til at jeg kalder min gazpacho for ala Soul Kitchen, er, at på en anden restaurant i filmen bestiller en herre en gazpacho, men sender den tilbage, da han vil have den varm. Kokken bliver rasende og dolker bordet med sin kokkekniv. Herhjemme er der dog ikke nogen, der dolker bordet med en kokkekniv, men jeg vil også helst have min gazpacho varm.

Varm Gazpacho

  • 400 g. danske specialtomater fra Aarstiderne
  • 2 store røde peberfrugter
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • Urtebouillon
  • Frisk basilikum
  • Chili
  • Hvidvinseddike
  • Balsamico
  • Salt og friskkværnet peber
  • Vand

Hak dine tomater og peberfrugter, snit løg og hvidløg og svits det hele af i olivenolie i en gryde. Tilsæt citronsaft, vand og bouillon og giv det en hurtig tur med stavblenderen. Smag til med hvidvinseddike, balsamico, basilikum (revet i stykker), chili, salt og peber. Lad det koge ind og server det varmt med en smule hytteost og frisk basilikum samt brød.

Jeg vil gå så langt som til at kalde det for Soul Food – det er i hvert fald føde for min sjæl, der elsker den varm:-)