HOTDOGS MED HJEMMELAVEDE PØLSEBRØD

Jeg er en ‘sucker’ efter hjemmelavet fastfood og der inkluderer hotdogs, så jeg måtte i gang med at sylte agurker og hjemmelavede pølsebrød – pølser, ketchup, remoulade, sennep og ristede løg – der sprang jeg over, hvor gærdet var lavest, og købte det – alt sammen helt økologisk naturligvis.

Opskrift på hjemmelavede pølsebrød

  • 200 ml. minimælk
  • 100 ml. vand
  • 45 g. smør
  • 3 tsk. sukker
  • 1 1/2 tsk. fint havsalt
  • 30 g. gær
  • 500 g. mel

Lun din mælk, dit vand og smør i en gryde over lav varme til smørret er smeltet. Rør gæren i lidt ad gangen, væsken må ikke være for varm, så dør gæren (max 37-40 grader). Bland mel, sukker og salt i en skål. Når gæren er opløst tilsætter du det til melblandingen og ælter det hele godt igennem. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en skål med film over. Så vender du dejen ud på et let melet bord og skærer dejen ud i 8-10 stk. og ruller dem lange til de er lidt over en tommelfingertykkelse i bredden. Lad dem hæve på en bageplade til de er blevet dobbelt så store. Bag dem på ca. 200 grader til de er færdige. ca. 12-14 minutter – hold øje med dem.

Så skulle der bare bygges med syltede agurker, lynsyltede grønne tomater, ristede og rå løg, ketchup, remoulade, sennep og selvfølgelig en god pølse fra Hanegal.