NEMME GULERODSBOLLER MED FULDKORN

Gulerodsboller

Gulerodsboller med fuldkorn er noget som jeg har glemt, eller jeg har glemt selv at bruge gulerødder til mine hjemmebag. Jeg får godt nok en bolle om fredagen på arbejde, når der bages i klubben, hvor der altid er revet gulerod i. Jeg har nu endelig selv fået lavet en omgang, hvor jeg brugte durumhvedemel, fuldkornsdurum og en smule almindelig hvid hvedemel.

Opskrift på gulerodsboller med fuldkorn

  • 250 g. fuldkornsdurummel
  • 200 g. durumhvedemel
  • 150 g. hvidt hvedemel
  • 15 g. gær
  • 4 1/2 dl. vand
  • 200 g. revet gulerod
  • 1-2 tsk. salt
  • Ca. 1 spsk. olie

Opløs gæren i vand og tilsæt olien. I en skål blander du mel og salt (1-2 tsk. afhængig af hvor salt du ønsker bollerne), så tilsætter du gulerødder og så vandet. Rør det hele godt sammen med en grydeske til det er en jævn dej. Dæk den til med en pose eller film og sæt dejen på køl natten over. Om morgenen sætter du bollerne på en bageplade med en ske.

Bag bollerne i en forvarmet ovn på ca. 220 grader i ca. 20 minutter. Lyder bollerne hule, når du banker på dem, er de færdige. Ellers giv dem 5 minutter mere. Lad dem køle en smule af på en rist.

Bollerne har en smule sødme fra gulerødderne og der kan sagtens tilsættes mere gulerod, men juster da lidt med væskemængden. Dejen kan godt holde sig nogle dage på køl, hvis du ikke bager med hele dejen på een gang.

Friske gulerodsboller med fuldkorn til morgenmad

Friske gulerodsboller med fuldkorn til morgenmad – det er da slet ikke så dårligt?

Hvis gulerodsboller ikke er noget for dig, så prøv med nogle lækre fuldkornsspeltboller. Eller måske lækre fastelavnsboller – selvom det ikke er fastelavn, så smager de jo godt..