ØKOLOGISK BEEF WELLINGTON

Beef Wellington er en lækker ret fra det engelske køkken, der er let at tilberede og så ubarmhjertig lækker, at man egentlig ikke behøver mere på middagsbordet end en økologisk Beef Wellington.

Jeg købte mit kød hos slagteren i Salling Super. De har rigtig meget godt økologisk kød, og slagteren er altid klar til at skære et stykke, hvis der er noget specielt, man ønsker. Jeg fik ham til at pudse fileten helt af, og kom afsted med et lækkert stykke godt økologisk, dansk okse filet.

Økologisk Beef Wellington

Opskrift på Beef Wellington

 • 600 g. afpudset oksefilet
 • 1 stort løg
 • Spinat
 • Butterdej
 • Salt
 • Friskkværnet peber
 • Olie
 • En klat smør
 • 1 æg
 • 1 fed hvidløg
 • 2 pakke Jambon Cru (lufttørret skinke kan bruges)
 • Dijon sennep

Oksefileten delte jeg på langs, så jeg havde to stykker. Begge stykker blev saltet og pebret. Så stegte jeg det af på alle sider i olie og smør. Bare lige hurtigt, så kødet lukkes. Hold øje med retningen på kødet. Sørg for altid at have øje på, hvilken vej kødfibrene vender, så du kan pakke kødet i den rigtige retning, så du skærer på tværs af fibrene, når du serverer.

Jeg penslede kødet med en smule dijon sennep og satte det til at hvile.

Så brunede jeg løgene og så hvidløg. Så tilsatte jeg spinat (som du lyster) og stegte det hele tørt.

På et stykke film lagde skinken fra en pakke Jambon Cru. Derpå smurte jeg halvdelen af spinat ud og rullede min ene filet ind. Så viklede jeg filmen om, så det blev til en pølse og strammede godt til. Det samme med det andet stykke – hold øje med retningen på fibrene. Det blev kølet af ca. 10-15 minutter på køl (eller frost).

Da det var kølet af, rullede jeg butterdejen ud på film, pakkede mine fileter ud og pakkede dem i butterdejen. Brug filmen til at samle det med. Jeg penslede mine Beef Wellington med et sammenpisket æg og strøg salt ud over – i moderate mængder.

Så sætter du dine smukke økologisk Beef Wellington ind i en forvarmet ovn på 200 g. i et ovnfast fad i ca. 35 minutter. Mine fik lige 35 min. on the spot og blev perfekte.

Økologisk Beef Wellington

Til en lækker økologisk Beef Wellington hører sig stegte kartofler til. De blev forkogt, skåret i store tern, stegt i smør, olie, salt, friskkværnet peber og frisk timian.

Økologisk Beef Wellington

Efter at jeg har fået kød på denne måde, så vil jeg ikke nøjes med andet end kød pakket ind i butterdej!

Økologisk Beef Wellington

Det var en fryd med den friske spinat og den lufttørrede skinke var ikke kun godt til at holde sammen på fyldet, men også en glædelig salt overraskelse.

Økologisk Beef Wellington

Min datter ville, tænkte jeg, have en lille sauce til sine “kofler”, så der blev også serveret en lille sauce til. Inspiration til en rigtig sauce? Så kan du se Spise med Price afsnittet med Sovsen Jensen.