ØKOLOGISK LAMMEKRONE MED STEGTE KARTOFLER

ØKOLOGISK LAMMEKRONE MED STEGTE KARTOFLER

Det er ikke så ofte at vi får lam herhjemme – det er virkelig noget, som jeg skal være i humør til. Dog vil jeg gå så langt som til at sige, at økologisk lammekrone med stegte kartofler kan få mig i netop dét humør ret hurtigt.

Økologisk lammekrone kan købes i Salling Super. Jeg er lidt afhængig af at handle i Salling Super – der er en meget velassorteret slagter – og her kan man få sine udskæringer, i næsten alle afskygninger, økologisk.

Kronen blev smurt ind i olivenolie, rosmarin, timian, salt og friskkværnet peber. Det blev brunet af på panden og derpå stegt færdig i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter – afhængig af, hvordan du foretrækker dit kød tilberedt. Lad kødet hvile under et stykke små 10 minutter inden servering.

Når jeg skal have lam, så vil jeg ikke have det gennemstegt, det er en skam, når man har betalt så mange penge for et godt stykke økologisk lammekrone. Kødet var lige sådan, som jeg gerne vil have det.

Kartoflerne blev skrubbet, kogt og kvartet. Så stegte jeg dem i smør og en smule olie i rosmarin, salt og en smule peber.

Lam og kartofler blev serveret på en bund af tomatsauce – det gik lige ind hos min datter.

Saucen havde stået og simret stille og længe til den var ret jævn. Jeg havde brugt et stort løg, to fed hvidløg, en dåsetomat, et par friske tomater, persille og rosmarin. Samt selvfølgelig rødvin, der var kogt godt af inden.