OM ØKOLOGI

OM ØKOLOGI OG BÆREDYGTIGHED

Her kan du fine inspiration og fakta om økologi og bæredygtighed. Jeg vil løbende opdatere med gode links og fakta omkring det at leve rent og økologisk.

Her kan du finde nogle af de doku-film, tv-udsendelser og mere, som jeg er blevet, og stadig er, inspireret af – du kan roligt give dig i kast med det, jeg kan ihvertfald varmt anbefale det – God fornøjelse.

om økologi og bæredygtighed

Film om økologi og bæredygtighed:

“No impact man” Se bloggen her. Det er en film/blog om miljø, forbrug og ikke mindst økologi.
“Food Inc.” En film om den mad, vi nogle gange ureflekteret indtager – se den!
“Food matters” En film om vores mad – den kan skade, .men også hjælpe på vores sundhed..
“Unser täglich brot” Our daily bread/Vor daglige brød er en film uden tale, men med masser af indhold. Der er ikke meget plads til fantasien omkring den mad, der produceres MEGET industrielt – se den! Endnu en grund til at vælge økologisk.

Tv-udsendelser:

“Fedt, fup og flæskesteg” En serie fra DR, der handler om sundhed, økologi og hvad mad indeholder – den synes jeg klart, at du skal se – det handler om dig og din sundhed!

River Cottage er en engelsk serie, hvor man følger kokken Hugh Fearnley-Whittingstall. I 1997 flyttede Hugh til River Cottage for at lave alt fra bunden og helt selv – eller næsten, for naboerne hjælper ham gerne, når han skal have hø til sine dyr eller skal i lag med hedgelaying. Siden da er River Cottage vokset gevaldigt, men så er der bare flere bøger, mere tv og kokkeskoler. En fantastisk serie, der giver lyst til og interesse for slowliving. Dvder kan købes online og man kan se serien på Dr.

Om Økologi:

Økologi er jo mange ting. Det der er vigtigt for mig, når det handler om økologi, er det mit forhold til økologien. Hvordan jeg forholder mig til den verden, jeg lever i, og det miljø jeg påvirker med mit forbrug.

Økologien begyndte at fylde noget i mit liv, da jeg først så River Cottage, men den endelig påvirkning kom, da jeg flyttede sammen med min kæreste. Og senere da vi fik vores smukke datter. Der gjorde økologien sit indtog, og jeg satte mit liv i perspektiv.

Økologi fylder noget for mig, for det har jeg valgt, at det skal. Det handler om min påvirkning på miljø, min påvirkning på andre mennesker, og min påvirkning på fremtiden. Jeg er ikke ude efter at moralisere, jeg er ude efter at finde mit eget ståsted, hvorfra jeg kan beskue verden og handle derefter. Det er bare ret indlysende, når man tænker over det, at jorden da ikke skal overhældes med gift. Dyr skal have det godt, når vi nu har valgt at holde dem i fangeskab. Og der er også en dag i morgen, hvor jeg gerne ser, at der er rent drikkevand i hanen, og hvor jeg eller min familie ikke er fyldt med sprøjtegifte.

Det hele starter ved valget, og det valg starter typisk ved mælken. Lad det være øko!

Du kan læse om økologiske facts og nyheder hos Økologisk Landsforening lige her. Du kan også blive medlem, en Øko-ven, se mere her.

Bøger:

Jeg elsker kogebøger og bøger om dyrke egne afgrøder, selvom der ikke er meget plads, når man bor i lejlighed. Her er et par gode bøger, som jeg selv er blevet glad for.

Kogebøger:

Den økologisk bager. Bogen er udgivet på Forlaget Lindhardt & Ringhoff. Bogen er skrevet af den dygtige bager fra Emmerys. Han giver dig mulighed for at bage gode økologiske brød og kager som Emmerys, bare der hjemme. Det er en rigtig god bog, der tager dig i hånden med ud i bagekunstens verden i jagten på det gode brød og den skønne kage.

River Cottage. Her er der en del bøger om både bagning, syltning og en reel kogebog. De forhandles på deres hjemmeside, men nogle af deres bøger er også oversat til dansk. Jeg er meget glad for River Cottage kogebogen. Hverdagsmad og grøn hverdagsmad er bestemt også gode.

Smag – økologi året rundt. Bogen er begået af Kille Enna. Den er delt op i årstider, og giver god inspiration til årstidens råvarer, og så kan du jo selv supplere og udvikle videre derfra. En god bog at have ved hånden.

Meget mere Alle tiders Karoline. En lækker kogebog fra Karolines Køkken. Her er en nyfortolkning af mange klassikere. Og jeg fik æren af at bidrage med en opskrift på en salat. Der er plads til økologien hos Karolines Køkken og Arla. Det er skønt.

Have:

Den nye selvforsynende have. En genudgivelse af en ægte klassiker. Her er en komplet guide til at dyrke haven, flot illustreret og rigtig hyggelig bare at kigge i. Det er et godt valg, hvis haven skal dyrkes, og du inspireres.

Økologisk Have. Bogen er oplysende, så du får tips til sædskifte, økologisk dyrkning og planlægning. Den er, ligesom Den selvforsynende have, rigtig god og et must, hvis du gerne vil have lidt have litteratur.

Økohøns. Vil du gerne være selvforsynende med økohøns og økoæg? Så er dette bogen for dig! Stor hjælp til, hvordan du får startet op som avler til husbehov og meget mere. Jeg har selv bogen, som min kone ikke kunne stå for på Food Festival i Aarhus, selvom vi ikke har høns, så står den stadig og kigger på os, og lokker os til at kigge lidt i den. En skøn bog.