OPSKRIFT PÅ ØKOLOGISKE KAMMERJUNKERE

Koldskål er godt

Jeg kan nogle gange godt få det lidt svært med sol og varme, når den kommer væltende som en tsunami. De seneste dage med varme har jeg og min krop ikke været forberedt på, men sådan er det jo ovenpå vinterfrakke og blæst – og så lige det, at jeg opholder mig meget indenfor – livet som studerende. Noget der dog er godt ved varmen, er, at man jo får lyst til lækre ting som pandekager og koldskål. Koldskål er godt, men det bliver den altså kun med kammerjunkere, og det kan være en udfordring at finde dem økologisk i en snæver vending, men så er det godt at man kan bage flotte økologiske kammerjunkere selv. 

Opskrift på økologiske kammerjunkere

  • 150 . Ølandshvedemel
  • 100 g. smør
  • 50 g. rørsukker
  • 1 spsk.. alm. vaniljesukker
  • Knivspids kardemomme
  • 1 æg
  • 1/2 dl. minimælk
  • 1 tsk. bagepulver

Bland de tørre ingredienser, derpå hakker du smørret ind i melet for til sidst at mikse mælk og æg i. Når det hele er godt samlet, så kan du med fordel sætte dejen på køl en stund, så bliver den lidt lettere at arbejde med.

Når dejen er kølet en smule, så tril nogle kugler og tryk dem flade på en bagplade med bagepapir. Så bager du dem i en forvarmet på 200 grader i ca. 20 minutter. Så tager du dem ud og skærer dem over. Så bager du dem videre ca. 15 min. (evt. på eftervarme) hold øje med dem, så de ikke bliver brunere end du vil have dem. Slutteligt skal de blot køle af på en rist.

Kammerjunkere

Kammerjunkere er ikke noget uden koldskål og koldskål er ikke noget uden kammerjunkere – så der mangler selvfølgelig bare lige koldskålen. Koldskålen er selvfølgelig heller ikke noget uden flødeskum og rabarberkompot – den sidste kompot, men det gør ikke noget, for nu er der snart rabarber fra mine forældre på vej, så skal der bage og koges til den store økologiske guldmedalje.