RABARBERKAGE

RABARBERKAGE

Rabarberkage er egentlig en kage, der bør spises året rundt, men rabarber er desværre ret meget en sæsonvare – der heldigvis er i sæson lige nu. Økorabarber er jeg så heldig, at jeg kan hente på den anden side af gaden på torvet på Ingerslevs Boulevard – jeg har nu også nogle i vente fra mine forældre, der har haven fuld.

Økologisk rabarberkage opskrift

Opskrift på Rabarberkage

  • 350 g. rabarber
  • 150 g. smør plus ekstra til rabarberne
  • 80 g. mandelmel
  • 160 g. hvedemel (Heraf ca. 60-70 g. ølandshvedemel)
  • 200 g. lyst rørsukker plus ekstra til rabarberne
  • 4 æg
  • 1 1/2 tsk. bagepulver

Rabarberne renses og skæres i mindre stykker. Smør et ovnfastfad med smør, læg rabarberne i og strø sukker over dem sammen med nogle små klumper smør. Bag dem i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter. Lad dem køle af.

Jeg brugte en røremaskine til at røre smør, sukker og mandelmel godt sammen. Så tilsatte jeg æggene og til sidst melet blandet op med bagepulveret. Dejen er klar, når den er jævn og ensartet i massen. Så vendte jeg forsigtigt de ovnbagte rabarber i og fyldte dejen i en smurt springform.

Kagen skal bage i ca. 45 minutter på 200 grader. Hold øje med den undervejs. Lad den køle en smule på en rist inden du serverer kagen.

Økologisk rabarberkage opskrift

Økologisk rabarberkage opskrift

Kagen er lækker i sig selv, det søde, lidt fede og så det lækre syrlige  – en snas kombination. Den kan selvfølgelig også serveres med en smule creme fraiche rørt med vanilje eller is.

En anden lækker kage med mandelmel er denne lækre sommerkage med mandelbund.