SOMMERSALAT MED POCHEREDE ÆG

SOMMERSALAT MED POCHEREDE ÆG

Sommeren og varmen er for mig tiden, hvor der bliver serveret mere lette måltider end de lidt tungere gryderetter og flødekartofler – selv det også er super lækkert. Nu er varmen kommet, og så skal der en lækker sommersalat med pocherede æg på bordet.

økologisk sommersalat med pocherede æg

Opskrift på sommersalat

  • Mini romaine
  • Avocado
  • Radiser
  • Slikærter – fås øko fra Urtekram
  • Citron
  • Nigellafrø

Slikærterne blev stegt i en smule olie på en pande og kølet af inden de blev vendt sammen med resten af ingredienserne. Æggene blev pocheret og serveret på salaten med en smule worchestersauce og friskkværnet peber.

Jeg ristede nogle skiver af mit hjemmebagte rugbrød, som jeg serverede til.

økologisk sommersalat med pocherede æg

Radiserne gav en lækker ekstra sprødhed til salaten og nigellafrøene bidrog med en let karseagtigsmag – det var en lækker sommersalat – og pocherede æg kan altså spises til næsten alt..

Lige nu er det sommerhvidkål, der hitter herhjemme hos os – eller det er det for min kone og jeg, min datter tygger på kålen med en vis skepsis i blikket – men man kan ikke bare sidde og gafle jordbær ud af salaten og så ikke også lige smage på kålen. Sommerhvidkål er bare så frisk og let i smagen, at jeg foretrækker det fremfor salat – men en hel sommer med ene kålsalater, så mangler man måske lidt romaine eller iceberg til en afveksling?