SPAGHETTI ALLA CARBONARA MED KÅL

Jeg er ret vild med Spaghetti alla Carbonara – hvem er ikke det? Frisk pasta, friskrevet parmesan, fløde og bacon, hvad er der ikke at kunne lide? Jeg er så glad for den som en simpel ret, men kan også godt li’ at eksperimentere med den, så derfor blev der prøvet en art Ny Nordisk Spaghetti alla Carbonara med kål. Eller som jeg døbte den over middagsbordet, da den var blevet godkendt af min piger; “Spaghetti alle Carbonarre“.

Spaghetti alla Carbonara

  • 1 løg
  • 200 g. grønkål (blade)
  • 100 g. bacon
  • 1 lille blomkål
  • 3 dl. fløde
  • 2 spsk. smør
  • Frisk pasta
  • Salt og friskkværnet peber

Skær bacon i tern eller mindre stykker, hvis du bruger bacon i skiver. Steg det sprødt på en pande, tag det af og lad det dryppe af for fedt. Sigt fedtet fra panden og kom det i en gryde eller på en ren pande. Hak dit løg fint, rengør dit grønkål og skær det i fine strimler. Blomkålen skærer du i fine tern. Varm fedtet op og tilføj smørret. Svits løgene ved lav varme i 5 minutter. Tilsæt grønkål og blomkål og svits det med ved lidt højere varme. Tilsæt fløde, salt og friskkværnet peber og lad det koge sammen. Kog dit pasta og lad det dryppe af i en sigte. Tilsæt pasta og bacon, når retten er jævnet og ikke er for flygtig. Tilsæt evt. lidt revet parmesan eller gem det til at toppe retten af med.

Herhjemme blev der serveret mørksej til retten samt brød med smør. Det er en meget anbefalelsesværdig ret, der bestemt kan spises af alle – om man er til kål eller ej.

Aldrig har kål været så cremet og syndigt – syndigt på den usunde måde, bare sund:-)