SPICY WELSH RAREBIT

Jeg elsker brød – det er vidunderligt, hvordan lækker hvede, surdej og vand bliver til en lækkerhed, der ikke kun er godt fra morgenstunden, men også kan være gæst til middagen. Det gode surdejsbrød fra Emmerys var inviteret til middag, hvor det skulle udgøre bunden i min spice welsh rarebit. Jeg lod mig inspirere af Jamie Oliver, som havde lavet en lækker Welsh Rarebit, hvor der var et lag med chili chutney under ostetoppen – og det blev til en fantastisk lækker og let middag.

Økologisk chili chutney

Jeg fulgte den som inspiration. Jeg brugte ikke kanel i min chili chutney. Jeg brugte heller ikke så meget sukker og så stegte jeg bare mine peberfrugter sammen med løgene med skin på.

Ostetopping til Welsh Rarebit 6 stk.

  • 200 g. hytteost
  • 2 æggeblommer
  • 75-100 g. revet Vesterhavsost
  • Salt
  • Friskkværnetpeber
  • Sennepspulver ca. 1 tsk.

 

Rør alle ingredienserne godt sammen. Skær dit brød ud i tykke skiver og rist det en smule smør det med din chili chutney og til sidst et tykt lag af din ostetopping.

Økologisk welsh rarebit

Så rister du dine spicy Welsh Rarebit i ovnen på grill. Når det har fået farve, så er de færdige.

Økologisk Welsh Rarebit

Jamie lægger nogle snit med en kniv i toppen, så du kan dryppe Worcestershire sauce (kan faktisk fås øko), så det trænger ned i retten.

Økologisk Welsh Rabebit organic

Brød med chili og ost med ost på – det bliver ikke meget bedre. Det er perfekt som forret, frokost eller som middag, hvis der er et par stykker sammen med en salat.

Et godt tip til at bruge hytteost; hytteost er godt i sig selv, men det gode ved hytteost er, at det forstærkes af anden ost, gerne en tør en. Og så er det godt at gøre en stærk pølse i sammen med anden salt ost, hvis det er topping til tapas. En smule chili kan også gøre det. Hytteost er fantastisk.