SPRØD GRØNKÅLSSALAT

Grønkålen er sammen med alle de andre skønne kål nu kommet i butikkerne og rundt om på de små markeder, hvor vi kan købe både hele stokke grønkål og mindre portioner. Jeg søgte ned på markedet på Ingerslevs Boulevard, hvor jeg var heldig at finde et bundt med tre slags lækker økologisk kål, som jeg kunne tage med mig hjem til en meget favorabel pris, og så kunne jeg komme i gang med at lave en lækker grønkålssalat.

opskrift på lækker sprød grønkålssalat

opskrift på sprød vinter grønkålssalatGrønkålssalat

Til 4 personer

  • 2-3 dl. hasselnødder
  • Ca. 400 g. grønkål
  • 4 rødbeder
  • Ca. 75 g. Vesterhavsost eller Høost
  • Et lille bundt dild
  • 4 æg

Dressing

  • Olivenolie
  • Dansk honning
  • Dijonsennep

Marinade

  • Balsamico
  • Olivenolie
  • Dansk honning
  • Salt
  • Friskkværnet peber

 

Start med at lægge kålen i koldt vand med salt ca. 30 minutter, hvis der nu skulle gemme sig en orm.

Skræl dine rødbeder og skræl derefter rødbederne i lange tynd strimler med kartoffelskrælleren. Sæt en gryde over med balsamico, olivenolie, honning, salt og friskkværnet peber. Varm det op til lige under kogepunktet. Sluk for varmen og vend dine rødbedestrimler i marinaden. Lad gryden stå på kogepladen.

Skyl grønkålen og skær de værste stokkedele af, så du kun har det fine af grønkålen tilbage. Kram kålen i hånden og riv det til mindre blade. Lav din dressing af olivenolie, honning og dijonsennep og vend kålen i dressingen.

Rist hasselnødderne af på en tør pande i nogle minutter. Hak dem groft med en brødsav.

Skær osten i tynde skiver.

Anret din grønkålssalat i etaper, skiftevis grønkål, rødbeder og ost. Drys hakkede hasselnødder over.

Så skal der bare pocheres æg. Anret ægget på toppen af salaten. Server din grønkålssalat med marinaden fra rødbederne og lidt flagesalt samt peber til ægget.

Grønkålssalat er perfekt som frokost eller en forret.