SYRLIG SPIDSKÅLSSALAT

Syrlig salat med spidskål – er det overhovedet noget, som jeg har lyst til? Det får man, når den bliver serveret.

Økologisk hjemmelavet syrlig spidskålssalat

Kål er jeg blevet bedre og bedre venner med. Det hænger måske sammen med, at vi får det mere og mere, så jeg vænner mig til det, og når det kommer til kål i salat, så er jeg game.

Spidskålssalat

  • Spidskål
  • Appelsin
  • Mandler
  • Solsikkekerner
  • Nigellafrø
  • Rosiner
  • Fløde
  • Citronsaft

Snit spidskål i fine strimler. Skær appelsin ud i skiver. Hak mandler groft. Evt. også dine rosiner.

Fløde tager du i det mål, som du skal bruge som dressing. Så rører du citronsaft i til din dressing smager dig og tykner en smule. Så vender du spidskål og dressing sammen. Efterfølgende vender du forsigtigt de sidste ingredienser i og topper af med nigellafrø, der giver en let pebret og aromatisk smag til salaten.

Økologisk hjemmelavet syrlig spidskålssalat

Salaten kan serveres som tilbehør til middagen, og gør sig godt til kødretter. Resterne fra vores spidskålssalat blev til min madpakke dagen efter. Den er mættende og lækker – men der er heller ikke noget at komme efter, når det handler om spidskål og fløde…

Hvis du gerne vil have en ekstra idé til en salat med kål, så kan du se min opskrift fra kogebogen Meget mere Alle tiders Karoline, på Arlas hjemmeside i deres opskriftssamling.