VANDBAKKELSER MED FULDKORNSSPELT

Nu er foråret på vej, det synes sådan med al den sol, der har været de sidste dage. Og sådanne dage kan jeg godt længes efter sommer og mere sol, så der var ikke noget, der var mere lokkende end en vandbakkelse med hjemmelavet rabarberkompot og hjemmelavet vaniljecreme, der vækker sommerminder hos mig. Vandbakkelser med fuldkornsspelt blev prøvet af – og det blev en sikker vinder.

Opskrift på vandbakkelser med fuldkorn

  • 100 g. smør
  • 3 mellemstore æg
  • 2 1/2 dl. koldt vand
  • 100 g. fuldkornsspeltmel ex fra Aurion
  • 50 g. hvedemel
  • 1/4 tsk. fint havsalt

Sæt en gryde over med vand, salt og smør i. Når smørret er smeltet, så tilsætter du melet lidt ad gangen mens du rører som en gal. Når dejen er godt samlet, så skal dejen bages på alle flader i gryden. Så er det tid til æggene, som du rører i et ad gangen med en elpisker (hvis du er øm i armen). Fyld dejen i en sprøjtepose med et stjernetyl og sæt 6 boller på en bageplade med bagepapir. De skal bages ca. 20 minutter på 200 grader. Hold øje med dem; de må gerne få lidt farve, men tager du dem ud før tid, så kan de falde sammen. Lad dem køle på en rist.

Vaniljecreme

  • 1 1/2 dl minimælk
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk. sukker
  • 3 spsk. majsstivelse
  • 1 vaniljestang
  • 2 æggeblommer fra mellemstore æg

Rør majsstivelsen ud i mælken, tilsæt fløden og rør det godt sammen. Kom så alle ingredienserne i en gryde, bring det i kog under omrøring. Sæt det så på køl til det har sat sig. Cremen er virkelig lækker, så pas på; den er afhængighedsskabende. Be warned.

Rabarberkompotten er blevet til for noget tid siden, det var den sidste reserve af rabarber, som var gemt væk i mine forældres fryser. Det blev til en hel søndag (næsten da) med rabarber, æbler, solbær, hindbær, blommer, der blev renset kogt, presset og så på glas.