VEGETAR LASAGNE MED SOY4YOU

Jeg elsker lasagne, og jeg elsker at få den med kød – det giver en smag og en fornemmelse, der bare ikke kommer, når det er en ren vegetarlasagne. Jeg prøvede derfor at lave en vegetar version af lasagne med Soy4You, og det blev rigtig lækkert.

Soy4You sojagranulat

Jeg forsøger at bruge mindre kød uden, at det dog rider mig som en mare. Vi har ikke faste vegetardage herhjemme, det falder mere naturligt, at nogle dage har vi lyst til een ret og en anden dag en anden. Nogle retter er uden kød og andre er med. Nogle retter kan man nu godt erstatte kødet med et sojaprodukt, så da min kone så Soy4You i en Rema 1000, så tog hun chancen, og forleden prøvede jeg det af i en lasagne.

Jeg synes, at sojaprodukter kan være af svingende kvalitet, men Soy4You er et godt produkt, som jeg smagte første gang, da jeg var til Taste Food Fair i København under Copenhagen Cooking, hvor der på  Højbroplads var indrettet med ene vegetar boder/køkkener med lækre smagsprøver. Det var overraskende godt, men jeg glemte det lidt, så det var godt min kone har en god hukommelse. Jeg har forhørt mig hos Soy4You, om der snart kommer en økologisk variant, og det skulle der gøre indenfor et halvt års tid, så det venter jeg med glæde på.

Her har du opskriften på vores lasagne hvor vi har erstattet kød med Soy4You:

Opskrift på lasagne med Soy4You

 • 2 mellemstore løg
 • 3 fed hvidløg
 • 400 g. gulerødder
 • 1 zucchini
 • 2 dåse hakkede tomater
 • Chili
 • Basilikum
 • Rosmarin
 • Salt
 • Friskkværnet peber
 • Sukker
 • Rødvin 1-2 dl.
 • Olivenolie
 • 1 pakke Soy4You mørk granulat
 • Hjemmelavet bechamelsauce
 • Revet ost
 • 250 g. pastaplader af fuldkorn

Snit løg og svits dem et par minutter i olie i en gryde. Knus og hak hvidløg og svits det med. Det må ikke brune. Tilsæt rødvin og lad alkoholen koge af. Tilsæt tomater – giv det evt. en tur med en stavblender. Riv gulerødder og zucchini groft på rivejern. Tilsæt krydderrier og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. Når smagen er der, så tilsæt gulerødder og zucchini og lad det hele simre nogle minutter. Tilsæt Soy4You sammen med 2-3 dl vand. Lad det hele simre 5 minutter.

Start med et lag tomatsauce, så pasta, så bechamelsauce. Slut af med bechamelsauce. Bag i 20 minutter på 200 grader. Gratiner så med revet ost og bag i yderligere 15-20 minutter. Server med salat.

Økologiske lasagne

Det blev rigtig lækkert og meget kødagtigt, selvom det var en ren vegetarversion.

Økologisk lasagne