ZUCCHINIDELLER

ZUCCHINIDELLER

Min datter kan rigtig godt li’ “kofler”, frikadeller og sovs, men det er ikke en ret, som hverken hendes mor eller far lyster lige så ofte som hun gør. Retten harmonerer heller ikke så meget med min mission om, at der skal flere grøntsager i hende. Det går fint på mange andre punkter, men når det kommer til frikadeller, så er hun ret skeptisk. Dog var hun vild med zucchinideller, der blev serveret med frisk, sprød stuvet spidskål med masser af bid.

Økologiske zucchinideller med spidskål

Opskrift på zucchinideller

  • 400 g. hakket svinekød eller flæsk og kalv
  • 1 stor zucchini
  • 1 stort løg
  • 1 æg
  • 1 dl. mælk
  • Ca. 1 dl. havregryn
  • Ca. 1 dl. hvedemel
  • Salt og friskkværnet peber

Riv zucchini og løg på rivejern. Pisk ægget sammen med ca. 1 tsk. salt og en god omgang friskkværnet peber. Ælt derpå alle ingredienserne sammen i en skål og sæt det til at hvile på køl ca. 30 min. Så kan du nu justere konsistensen på farsen med evt. mere mel og mere havregryn. Steg dem i godt med smør og en smule olie.

Økologisk sprød stuvet spidskål

Det var super lækkert med spidskål til – jeg er vild med kål. Jeg har forsøgt mig med syrlig spidskålssalat, Spaghetti alla Carbonara med kål, og Salat med vaffel og rosenkålscreme og mange flere retter. Kål er en sikker vinder.

Jeg har også haft held med at servere pastinakdeller for min datter – dem er hun også vild med, men de kan godt blive lidt for søde i det, hvis der kommer for meget revet pastinak i. Så jeg hælder mere til mine zucchinideller, hvis det er op til mig…

Skulle der være zucchinideller til overs, så er de perfekte lune og kolde til kold kartoffelsalat